Skip to main content

header_zaal

Beweegdiploma

Het nijntje Beweegdiploma

Diploma1 2 grijsDat uw kind zijn of haar zwemdiploma haalt, is eigenlijk de normaalste zaak van de wereld. Veel kinderen beginnen dan ook al op jonge leeftijd met zwemles, terwijl zij daar nog niet klaar voor zijn. Het behalen van een beweegdiploma is daarentegen nog niet zo vanzelfsprekend, maar ó zo belangrijk voor de motorische en sociale ontwikkeling van het kind.

Daarom hebben collega-bewegingswetenschappers en ervaren docenten, met kennis van de motorische en sociale ontwikkeling van jonge kinderen, het nijntje Beweegprogramma ontwikkeld. Het nijntje Beweegprogramma bestaat uit diploma 1 en diploma 2, waarbij de motorische, mentale en sociale vaardigheden op een speelse manier worden ontwikkeld.

 

Beweegdiploma

Keurmerk nieuwNa het volgen van onze lessenreeks krijgen de kinderen als beloning het echte nijntje Beweegdiploma waarop staat wat ze hebben geoefend. Daarnaast ontvangen ze ook een leuk nijntje-cadeautje.

Kinderen starten in principe met nijntje Beweegdiploma 1 en kunnen daarna doorstromen naar Beweegdiploma 2. Het is niet noodzakelijk om eerst diploma 1 te halen. Kleuters kunnen eventueel starten met diploma 2. De trainers kunnen u daarover informeren en bepalen welk niveau passend is voor uw kind.

  • Kijken
    Tijdens onze lessen vinden we het fijn als de ouders alleen de laatste 10 minuten komen kijken. Uit ervaring weten we namelijk dat kinderen snel zijn afgeleid als er veel mensen in de zaal zijn. Maat S richt haar lessen zo in, dat het zelfontdekkend leren wordt gestimuleerd. Door de situaties zelf te verkennen en uit te voeren zullen de kinderen zelfstandiger worden en succes ervaren waardoor hun zelfvertrouwen wordt vergroot. Daarnaast wordt het spelen met andere kinderen gestimuleerd. Meer over onze visie.

    We vinden het belangrijk dat u als ouder kunt zien wat we doen tijdens onze lessen, vandaar dat we per lessenreeks enkele kijklessen plannen waarin u de gehele les mag kijken. Zo kunt u ook de voortgang van uw kind zien.