Skip to main content

header_Rohan

Over ons

Onze visie


Maat S is opgericht omdat wij het belangrijk vinden dat kinderen zich motorisch goed ontwikkelen. We richten ons daarbij op peuters en kleuters, omdat de grootste motorische ontwikkeling namelijk in de jonge jaren plaatsvindt. Door op een speelse en gevarieerde manier de grondvormen van bewegen aan te bieden, zullen de belangrijke spiergroepen zich gaan ontwikkelen. Deze spiergroepen heeft een kind later ook nodig om een sport te leren. Een sportief leven begint dus met een goede motorische basis op jonge leeftijd. Vroegtijdig goed leren bewegen zorgt er eveneens voor dat kinderen meer kans hebben om gezond en evenwichtig op te groeien.


Bij ons staat voorop dat de kinderen plezier ervaren in het bewegen. Als kinderen plezier hebben leren ze meer en is de kans groter dat ze ook na onze lessenreeks doorgaan met bewegen. Door een veilige omgeving te creëren waarin kinderen hun mogelijkheden zelf kunnen ontdekken, stimuleren en motiveren we de kinderen om een steeds een stapje hoger of verder te komen, waardoor zij meer zelfvertrouwen krijgen. Kinderen krijgen door de lessen niet alleen meer zelfvertrouwen, de lessen zorgen er ook voor dat ze sociale vaardigheden ontwikkelen zoals samen spelen, op je beurt wachten en goed met elkaar omgaan. ‘Samen spelen, samen delen’ is een regel die in onze lessen is terug te zien.


Daarnaast vinden we dat onze lessen ontspannend moeten zijn voor de kinderen, want dat zorgt ervoor dat zij ook op cognitief vlak een ontwikkeling maken. Als kinderen veel bewegen, zullen zij kennis makkelijker opnemen, begrijpen en verwerken.


Wij staan voor een uitstekende basis voor de rest van je leven!


Meer info over onze docenten