Skip to main content

header_Fauve

Vraag en Antwoord

 • Wat is Maat S?

  Maat S geeft gymlessen aan peuterS en kleuterS ter bevordering van de motorische vaardigheden.
  Wij geloven dat een leven lang beweegplezier begint met een goede motorische basis.

 • Voor wie zijn de lessen?

  Grofweg is het nijntje Beweegdiploma 1 voor peuterS van 2 t/m 4 jaar en het nijntje Beweegdiploma 2 voor kleuterS van 4 t/m 6 jaar.
  Uiteraard is dat ook afhankelijk van het huidige beweegniveau van een kind.

 • Wat zijn de kosten

  De lessenreeksen van het nijntje Beweegdiploma bestaan uit 15 lessen en kosten €85,-

 • Wat is het doel van de lessen?

  Het doel van onze lessen is het verbeteren van de motorische vaardigheden van jonge kinderen zodat zij plezier ervaren in het bewegen en daardoor een grotere kans hebben om hun leven lang te blijven bewegen. We vinden het belangrijk dat de kinderen zelf hun mogelijkheden ontdekken en dat ze leren om samen te spelen.

 • Hoe ziet een les er uit?

  We starten de les met het verkennen van de beweegsituaties. Daarna gaan we door middel van de diverse beweegsituaties aan de slag met enkele grondvormen van bewegen. Kinderen kunnen hierbij situaties kiezen op hun eigen niveau en zullen door de docenten worden uitgedaagd om stap voor stap hun grenzen te verleggen. Het zelf ontdekkend leren staat hierbij centraal. De beweegsituaties worden zo ingericht, dat ze veelal zelfstandig te doen zijn. Ongeveer halverweg de les doen we een gezamenlijke activiteit / spel waarbij ook het samen spelen aan bod komt.

 • Hoe houden jullie als docenten bij of mijn kind het diploma gaat halen?

  Per les staan verschillende onderdelen van grondvormen van bewegen centraal. Per les schrijven wij op welke dingen ons opvallen zodat we daar rekening mee kunnen houden in de lessen die nog volgen.

 • Waarom mag ik als ouder maar een paar lessen komen kijken?

  Tijdens onze lessen vinden we het fijn als de ouders alleen de laatste 10 minuten komen kijken. Uit ervaring weten we namelijk dat kinderen snel zijn afgeleid als er veel mensen in de zaal zijn. Maat S richt haar lessen zo in, dat het zelfontdekkend leren wordt gestimuleerd. Door de situaties zelf te verkennen en uit te voeren zullen de kinderen zelfstandiger worden en succes ervaren waardoor hun zelfvertrouwen wordt vergroot. Daarnaast wordt het spelen met andere kinderen gestimuleerd. Meer over onze visie.

  We vinden het belangrijk dat u als ouder kunt zien wat we doen tijdens onze lessen, vandaar dat we per lessenreeks enkele kijklessen plannen waarin u de gehele les mag kijken. Zo kunt u ook de voortgang van uw kind zien.

 • Moet ik eerst nijntje Beweegdiploma 1 volgen om mee te doen aan nijntje Beweegdiploma 2?

  Nee, dat hoeft niet. Peuters starten met het nijntje Beweegdiploma 1 en kunnen daarna doorstromen naar nijntje Beweegdiploma 2. Kleuters kunnen eventueel starten met diploma 2.

 • Waar vinden de lessen plaats?

  De lessen van het nijntje Beweegdiploma vinden op vrijdag plaats in gymzaal De Kiezel, gelegen aan de Secretaris L. Jansenstraat in Best. 
  De lessen van het nijntje Beweegdiploma vinden op zaterdag plaats in Gymzaal Heivelden, gelegen aan de Rendierhei in Best.

  Gymzaal Heivelden 

   

  Gymzaal de Kiezel

 • Heeft mijn kind speciale kleding en schoenen nodig?

  Het is fijn als de kinderen kleding aan hebben waarin ze zich makkelijk kunnen bewegen. Ze mogen gymschoentjes aan doen of meedoen op blote voeten, deze keuze is aan u. Deelnemen op sokken is vanwege veiligheidsoverwegingen niet toegestaan, dat is namelijk te glad.

 • Kan ik een proefles volgen?

  Het is natuurlijk mogelijk om een proefles te volgen zodat u kunt zien of onze lessen iets is voor uw kind. Een proefles aanvragen kan via het digitale formulier.

  Proefles aanvragen

 • Moet ik mijn kind afmelden?

  Natuurlijk vinden wij het fijn om te weten als uw kind een keer niet kan komen. Daarvoor kunt u ons een mailtje sturen. Dit heeft echter geen direct gevolg voor het al dan niet halen van het betreffende Beweegdiploma. Bij afwezigheid volgt geen restitutie van (een deel van) de kosten. Wanneer uw kind langere tijd niet kan deelnemen zullen we samen kijken naar een passende oplossing.

Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

 

Nijn diplomas